Spaghetti met Boerenkoolpesto is een snelle, gezonde vegetarische avondmaaltijd. Een romige pesto gemaakt van boerenkool, pijnboompitten, en oude kaas, wordt gemengd met de spaghetti. Daarna op smaak gebracht met zongedroogde tomaatjes, pijnboompitten en Parmezaanse kaas wordt het een heerlijke vegetarische maaltijd.
Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
Boerenkoolpesto
Verhit de helft van de olijfolie in de pan en knijp de knoflook erboven uit.
6 eetlepels olijfolie, 2 tenen knoflook
Roerbak 30 seconde en voeg dan de boerenkool toe.
200 gram boerenkool
Bak twee minuten op, schenk dan het water erbij en laat de boerenkool gaar stoven in ongeveer 5 minuten.
100 ml water
Schep de boerenkool, met de oude kaas, pijnboompitten en olijfolie in een blender en maal tot je een romige pesto krijgt. Wanneer hij te droog is, schenk je er nog wat olijfolie bij, pulseert opnieuw, totdat hij de gewenste dikte heeft.
60 gram pijnboompitten, 80 gram oude kaas
Serveren
Bereid de spaghetti volgens het recept (of de gebruiksaanwijzing van de fabrikant) en giet af.
400 gram pasta
Doe de pasta terug in de pan en meng de pesto erdoor heen.
Meng met de tomaatjes en pijnboompitten en schaaf de kaas erover. Serveer meteen.
1. Boerenkool - Heb je alleen diepvries boerenkool? Geen probleem voeg dan 50 ml water toe in plaats van 100 ml. Gebruik in plaats van boerenkool, 300 gram spinazie of 200 gram cavolo nero.2. Oude kaas - Je kunt eventueel ook vervangen door Pecorino Romano, Parmezaanse kaas of Grana Padano.3. Pasta - De verzamelnaam voor deegwaren van harde tarwe. Zoals macaroni, spaghetti, fusilli, tagliatelle enz. En eigenlijk past vrijwel elke pasta soort bij deze pasta pesto met Boerenkool.4. - Bewaren
Koelkast - Restjes Spaghetti met Boerenkool pesto kun je in de koelkast in een luchtdichte doos twee dagen bewaren.
Diepvries - Je kunt dit invriezen in een diepvriesdoos of zak en zo maximaal 2 maanden in de vriezer bewaren. Laat ontdooien in de koelkast.
Opwarmen - Zet een pan op het vuur en doe de pasta in de pan met een extra scheut olijfolie. Terwijl je roert warm je de pasta op laag vuur. Je kunt het ook in de oven opwarmen. Doe de pesto pasta in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie en verarm 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C.