Een makkelijk recept voor het avondeten - een heerlijk gevulde wrap. Rijst met wortel, broccoli en ham in een heerlijke ovenschotel. De groenten rooster je in de oven, zodat ze lekker veel smaak krijgen. De geroosterde groenten meng je door de rijst, ham en kruiden en daarmee vul je een wrap. Die gratineer je vervolgens in de oven zodat je een heerlijke krokante korst krijgt. Superlekker!
Voorbereiding 10 minutenmin
Kook Tijd 30 minutenmin
Totale Tijd 40 minutenmin
Gang Hoofdgerecht
Wereldkeuken Overige keukens
Hoeveelheid 4personen
Apparatuur
De temperatuur is aangegeven voor onder- en bovenwarmte. Gebruik je een hetelucht oven, verlaag de temperatuur met 20 °C.
Ingrediënten
300gramrijst
500gram broccoli gewassen, in roosjes gesneden
2wortels geschraapt en in blokjes gesneden
1ui in ringen gesneden
1eetlepelolijfolie
200gramhamblokjes
⅛theelepelchilipoeder
6tortilla's
50gramkaas geraspt, belegen
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Meng in een schaal de ui, wortel en broccoli met de olijfolie.
Leg de groenten op de bakplaat, zoveel mogelijk 1 laag.
Schuif de bakplaat in de oven en bak 15 minuten. Af en toe roer je de groenten door.
Meng de groenten met de hamblokjes, chilipoeder en rijst.
Verwarm een wrap enkele seconden in een koekenpan. Leg wat vulling op de wrap en rol hem op. Leg in een ovenschaal.
Herhaal dat voor alle tortilla's.
Bestrooi de tortilla's met de kaas en zet de schaal in de oven.
Bak de tortilla's 15 minuten.
NOTITIES
Wil je dit lekkere recepten zelf maken. Bestel dan met één druk op de knop alle ingrediënten:
In deze ovenschotel gebruiken we wortel, broccoli en ui als groente vulling. De gebruikte groenten hebben dezelfde bak (rooster) tijd in de oven, wat fijn is. Wil je variëren, dan kun je ook pompoen, blokjes biet, Pastinaak of knolselderij gebruiken.
Wil je meer vezels vervang de witte rijst door volkoren rijst. Ook de wraps kun je vervangen door een volkoren variant.
Verwarm de wraps voor het vullen een paar seconden aan elke kant in een droge koekenpan. Doordat ze warm zijn kun je ze beter vouwen en breken ze niet zo snel.
Heb je vulling over? Maak meer wraps of bak de rijst de volgende dag op voor de lunch (gebakken rijst is superlekker).