Een klassieker: een makkelijk te maken Halloween pompoensoep. Een gladde soep, lekker en vol kruiden. Heerlijk dik, romig en vol met smaak, dit is het Pompoensoep recept dat je deze Halloween wil gaan maken! En elke kop soep geserveerd in een eigen pompoen voor nog meer sfeer. Een echte herfst recept, lekker eten!
Voeg de pompoen stukjes aan de pan toe en schenk zoveel bouillon erbij dat alles net onder staat.
1 liter groentebouillon
Breng de soep aan de kook en zet het vuur dan laag.
Laat alles 20 minuten sudderen.
Pureer met de staafmixer de soep en verdun eventueel met bouillon tot de gewenste dikte.
Verwarm de soep tot hij bijna aan de kook is en breng op smaak met zout en peper.
zout en peper
Serveer in de uitgeholde pompoenen.
NOTITIES
1. Pompoen: Kun je mooie kleine pompoenen aan komen, gebruik ze dan als soepkommen. Maar heb je zo'n grote pompoen? Dan kun je die als soepterrine gebruiken. Dat ziet er ook feestelijk uit.2. Peper en zout: Je wilt de soep goed op smaak brengen, dus voeg pas op het eind zout en peper toe. Zou je dat eerder doen, dan kan de soep iets inkoken en veel te zout worden.3. Vervanging:Boter: Vervang de boter door een plantaardige margarine of olie voor een vegan Halloween pompoensoep.4. Variaties en Tips:
Spicy: Voeg een beetje cayennepeper of chili flakes toe voor een pittige kick.
Pureer voorzichtig: Gebruik de staafmixer voorzichtig op de soep om spatten en morsen te voorkomen.
Toppings: Naast peterselie zijn bijvoorbeeld geroosterde pompoenpitten of een vleugje balsamicoazijn lekker en mooi om te gebruiken.
Koelkast: Dek de soep af en bewaar tot twee dagen.
Diepvries: Je kunt de soep ook invriezen in een luchtdicht afgesloten doos. In de diepvries blijft hij tot twee maanden houdbaar.
Opwarmen: Warm de soep op een laag vuur in een pannetje terwijl je af en toe roert, tot hij heet is. Wordt hij te dik verdun dan met bouillon of water.