Halloween Chocolademousse is een luchtige chocolade mousse, getopt met pure chocolade crunch en een roos. Een volle romige chocolade smaak en makkelijk te maken. Zo lekker dat het eigenlijk zonde is om dit toetje alleen met Halloween te eten.
Meng het slagroommengsel met een mixer tot dat hij stijf is.
Meng de chocola met de slagroom.
Doe ⅓ van het eiwitmengsel erbij en meng door het chocolademengsel. Zo "went" het aan elkaar.
Roer vervolgens de rest van het eiwitmengsel er voorzichtig doorheen.
Doe de chocolade mousse in een glaasje.
Garnering
Bedek de chocolade met chocolade chunks.
8 eetlepels chocolade chunks
Leg er een roosje bovenop.
4 bloemen
NOTES
1. Wil je dit recept maken? Zet dan alle ingrediënten met één druk op de knop op je boodschappenlijstje: 2. Eiwit - Door het eiwit stijf te kloppen, krijg je een luchtige chocolademousse. Let wel op, dat eiwit rauw ei is en dus Salmonella kan bevatten. Eten er kleine kinderen, ouderen met een zwakke gezondheid of zwangere vrouwen mee, dan adviseer ik je om een mousse zonder rauw ei te maken, zoals deze heerlijke chocolademousse met slagroom.Eiwitten kun je alleen maar stijf kloppen met vetvrij gereedschap. Was de kom en de mixhaken voordat je ze gaat gebruiken af met heet water en afwasmiddel. Laat vervolgens op kamertemperatuur komen. De eiwitten klop je tot ze zo stijf zijn dat je de kom op zijn kop kunt houden en het eiwit er niet uitvalt.Wanneer je een recept hebt waar je eiwitten gaat mengen, dan doe je dat op de volgende manier. Voeg in eerste instantie ⅓ deel van het eiwit toe aan je kom en roer die voorzichtig met een garde door het mengsel, door 8 vormen met je garde te maken. Hiermee went je mousse aan het eiwit. Als het eiwit goed gemengd is voeg je de rest toe en meng je dat ook voorzichtig door je mousse. Daardoor wordt je mousse echt heel luchtig.3. Au bain-marie is een populaire methode om chocola te smelten. Op deze manier brandt hij namelijk niet aan en smelt hij heel geleidelijk. Neem een pan en vul die met een laagje water (ongeveer 2 cm) die je aan de kook brengt. Zet het vuur laag. Gebruik een vuurvaste schaal die op de pan past en die je erin kunt hangen, zonder dat hij het water raakt. Doe hierin de chocola en de boter. Meng af en toe met een spatel door zodat het goed smelt.4. Eigeel In dit recept maak je gebruik van 2 eiwitten, maar niet van de eigelen. Wat kun je daar dan mee doen? Je kunt er een heerlijke crème brûlée mee maken, zoals deze Limoncello crème brûlée, je kunt ze gebruiken in een overheerlijke spaghetti carbonara, of in een kip pastei muffin ovenschotel.5. Marsepeinen roosjes - De roosjes kun je krijgen bij de betere bakwinkels of online bij bijvoorbeeld de leukste taartenshop. (deze link geef ik je zodat je niet heel erg hoeft te zoeken. Ik ben geen sponsor of anderszins verbonden aan deze online winkel)6. - Bewaren
Koelkast: Chocolade mousse kun je tot 3 dagen afgedekt bewaren in de koelkast.
Invriezen: Je kunt de chocolade mousse ook afdekken en invriezen. Zo blijft het tot een maand goed. Zet de mousse, de avond voor je hem wilt gaan eten, in de koeling en laat ontdooien. Eet de mousse binnen 24 uur op. TIP: is het warm weer? Ontdooi de mousse dan niet helemaal, maar laat het lekker bevroren. Je hebt dan heerlijk chocolade mousse ijs.
7 - De voedingswaarden zijn weergegeven per toetje.