Limburgs zuurvlees, zoervleisj in het Limburgs is, zoals de naam al zegt, vlees dat in zuur wordt gekookt en vervolgens gezoet wordt. Meestal gegeten met lekkere dikke frieten.
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Snipper de ui.
Snij de runderlappen in blokjes van 2 × 2 cm en bestrooi, naar smaak, met zout en peper.
Smelt de helft van de boter in een hapjes pan en fruit de ui aan.
Schep de ui uit de pan met een schuimspaan, voeg de rest van de boter toe en bak de runderlappen goed bruin aan.
Voeg de ui weer bij de runderblokjes en schenk de azijn en het bier over het vlees.
Doe de kruidnagels en laurierblaadjes erbij en breng alles aan de kook.
Zet het vuur laag en laat, met de deksel op de pan, 3 uur sudderen. Roer daarbij af en toe door en als er te weinig vocht in de pan is, schenk je er wat water bij.
Snij de peperkoek in blokjes en meng die samen met de appelstroop door het vlees. Proef en voeg eventueel nog wat meer stroop toe. Zorg ervoor dat je blijft roeren, want dit bakt erg snel aan.
Laat nog 10 minuten meekoken en serveer.
NOTITIES
Maak het in de slowcooker:
In de koekenpan bak je de ui en runderlappen 5 minuten aan tot ze bruin zijn. Doe dit geurige mengsel in de slowcooker. Vul aan met de rest van de ingrediënten. Zet de slowcooker op laag en laat hem 6 - 8 uur garen. In de bijgevoegde video, kun je zien hoe je zuurvlees in de slowcooker maakt.