Hou je ook van appelflappen? Deze slanke variant combineert de lekkere smaak met een stuk minder calorieën. En wie wil dat nu niet? Een heerlijk herfstrecept dus!
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Verwarm de oven voor op 220 °C of 200 °C
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Week de rozijnen 10 minuten in een kopje heet water. Haal ze eruit en droog ze lichtjes.
3 eetlepels rozijnen
Rasp de appel en doe in een kom.
2 appels
Doe de rozijnen, walnoten, koekkruiden en honing bij de appel en meng alles goed.
2 eetlepels walnoten, ½ theelepel speculaaskruiden, 2 theelepels honing
Leg het filodeeg in een ruit voor je.
4 vellen filodeeg
Schep ¼ van het appelmengsel in de punt en rol een keer om, zodat de appel bedekt is.
Sla de zijkanten naar binnen en rol de appelflap verder door tot je nog een klein puntje hebt.
Smeer dat puntje in met olie en rol verder door. Wil je dit oprollen een keer zien, dan staat er bij het kopje appelflap rollen een link naar een filmpje, waarin het duidelijk te zien is.
2 eetlepels olie
Leg de appelflap op de bakplaat.
Herhaal dit voor alle vellen filodeeg.
Bestrijk alle appelflappen met olie en schuif de bakplaat in de oven.