Ga terug
Email link
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Ontbijt quiche gebakken ei met prei en bacon
Andréa
Dit recept voor een ontbijt quiche met gebakken prei, ei en bacon is de ultieme start van je dag. Het ontbijt is nu eenmaal de belangrijkste maaltijd!
Voorbereiding
10
minuten
min
Kook Tijd
15
minuten
min
Totale Tijd
25
minuten
min
Hoeveelheid
4
personen
Apparatuur
De temperatuur is aangegeven voor onder- en bovenwarmte. Gebruik je een hetelucht oven, verlaag de temperatuur met 20 °C.
Bakplaat
Bakpapier
koekenpan 26 cm
Ingrediënten
▢
4
plakjes
bladerdeeg
ontdooid
▢
1
eetlepel
boter
▢
1
prei
gewassen en in dunne reepjes gesneden
▢
4
plakjes
bacon
▢
4
eieren
maat S
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Maak een bakje van het bladerdeeg door de randen om te vouwen, ongeveer 1.5 cm hoog.
Prik met een vork gaatjes in de bodem.
Bak 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Smelt 1 eetlepel boter in de pan en roerbak de prei 5 minuten.
Haal uit de pan en bak de bacon in dezelfde pan tot hij mooi krokant is.
Haal de bakjes uit de oven en beleg één zijde met prei en bacon en breek boven het andere deel het eitje.
Bak 15 minuten in de oven (tot de eieren gestold zijn)
Heb je dit recept geprobeerd?
Deel
@byAndreaJanssen
of tag
#byAndreajanssen