Ontdek deze verrukkelijke tomaten-prei soep Dit recept is lekker snel klaar en superlekker Geniet van deze klassieker met een twist van knapperige prei en een beetje pit. Perfect voor drukke dagen of als een kommetje gevuld met comfort food. Deze spicy soep kun je, volledig optioneel, laten bewaken door slissende slangen (Halloween versie). Durf jij dan nog je soep op te eten?
Voorbereiding 5 minutenmin
Kook Tijd 30 minutenmin
Totale Tijd 35 minutenmin
Gang Lunch Recept, Soep
Wereldkeuken Amerikaans
Hoeveelheid 8personen
Ingrediënten
Broodstengels
8plakkenhartig taartdeeg
1eimaat s, losgeklopt
3eetlepelszwart sesamzaadmaanzaad of andere topping
16kruidnagels
1rode biet
Tomaten-preisoep
1eetlepelolie
1uigesnipperd
1theelepelgedroogde tijm
¼theelepelchiliflakes
800gramtomatenblokjes
800mlpassata
1eetlepelsuiker
1literrunderbouillon
100gramrundergehakt
50grampreifijngesneden
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Broodstengels
Verwarm de oven voor op 200 °C of 180 °C
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Pak een plakjes hartig taartdeeg en maak daar rolletje van. Tussen je handpalmen rol je dat langzaam uit tot een lange sliert. Duw een zijde in een punt. Maak de andere zijde boller.
8 plakken hartig taartdeeg
In de bolle zijde maak je met een scherp mes een inkeping van ongeveer 1 cm. Duw daar een tandenstoker in.
Leg de slang op het bakpapier en herhaal dit voor alle plakjes hartig deeg.
Met een kwastje bestrijk je elke slang met losgeklopt ei.
1 ei
Strooi sesamzaad (of een andere topping) op de slang.
3 eetlepels zwart sesamzaad
Steek 2 kruidnagels in het deeg op de plek van de ogen.
16 kruidnagels
Bak 20 minuten af in de oven.
Schil het bietje en snij in dunne reepjes. Haal na het bakken de tandenstoker uit de bek van de slang. Stop daar een bieten reepje in.
1 rode biet
Tomaten-preisoep
Doe wat olijfolie in de pan en bak de ui 3 minuten aan tot hij glazig is.
1 eetlepel olie, 1 ui
Voeg de tijm en de chiliflakes toe en roerbak dit 1 minuut. Verkruimel daarbij het pepertje.
Schenk de tomatensoep in een kommetje. Schep daar twee eetlepels verse prei op.
50 gram prei
Leg een slangen broodstengel op het kopje. Serveer meteen.
NOTITIES
1. Chiliflakes: Dit recept is aangepast om te eten met je gezin. Maar hou je van spicy, voeg dan wat extra chiliflakes toe.2. Runderbouillon: Maak hem met dit runderbouillonrecept zelf of gebruik een blokje.3. Rundergehakt: Rol van het gehakt de balletjes voor in de soep. Je kunt ook half-om-half gehakt gebruiken.4. Restjes bewarenVoor het bewaren koel je snel terug naar kamertemperatuur. De topping van prei kun je niet bewaren en voeg je vers toe.
Kamertemperatuur: De broodstengels kun je een dag bewaren als je ze luchtdicht verpakt.
Koelkast: Bewaar de soep luchtdicht verpakt tot maximaal 2 dagen.
Diepvries: Verpak de broodstengels in een diepvriesdoos of zak en bewaar tot een maand. Laat ontdooien bij kamertemperatuur. De soep kun je invriezen in een diepvriesdoos en blijft tot maximaal 2 maanden goed.
Opwarmen: Verwarm de soep op medium vuur tot hij goed heet is. Het brood warm je even op in de oven tot het warm en knapperig is.