Een heerlijk borrelhapje in Halloween stijl: een Halloween kaas brood. De romige kaas warm gemaakt in de oven waarin je stukjes brood en groenten kunt dippen. Lekker
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 12 minutenmin
Totale tijd 22 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 471kcal
Equipment
hetelucht oven of onder en bovenwarmte oven (in dat geval verhoog je de in het recept aangegeven temperatuur met 20 graden Celsius)
bakplaat
Ingrediënten
200gramroomkaas
50gramGoudse kaasgeraspt
100gramCheddar kaasgeraspt
2eetlepelszoete chili saus
100grammascarpone
1 broodongesneden, rond
1plakjehartig taartdeeg
1eilosgeklopt
sesamzaadoptioneel: garnering
Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Meng in een kom de kazen, chilisaus en mascarpone.
Hol het brood uit.
Tip: maak blokjes van het brood en besprenkel met olijfolie en zeezout. Smeer de blokjes in met een half teentje knoflook. Leg die in de oven naast het brood.
Schenk het kaasmengsel in het brood.
Snij van het hartige taart deeg driehoekjes voor de ogen en neus en een mond.
Leg die op het kaasmengsel en smeer die in met het losgeklopte ei.
Optioneel: strooi sesamzaad, maanzaad of iets anders op het gezicht, zodat je dat duidelijk kunt herkennen.
Bak het brood 12 minuten in de oven, tot het kaasmengsel warm en vloeibaar is.