Kaasstengels: Heerlijk voor de zaterdagavond om te knabbelen voor de TV. Of om te serveren tijdens een verjaardag of kinderfeestje. Hier waren ze allemaal op!
Voorbereiding 15 minutenmin
Kook Tijd 12 minutenmin
Totale Tijd 27 minutenmin
Hoeveelheid 20hapjes
Apparatuur
hetelucht oven of onder en bovenwarmte oven (in dat geval verhoog je de in het recept aangegeven temperatuur met 20 graden Celsius)
Ingrediënten
4plakjesbladerdeegontdooid
1eimaat
75gramkaas oud, fijngeraspt
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Snij de plakjes bladerdeeg in 5 reepjes en leg op het bakpapier.
Klop het ei los met een vork.
Besmeer de reepjes bladerdeeg met ei.
Bestrooi met de geraspte kaas.
Bak de stengels in het midden van de oven gedurende 12 minuten goudbruin.
NOTITIES
Dit recept kan ook prima gemaakt worden met belegen kaas.
Optioneel: bestrooi met andere smaakmakers zoals komijnzaad, sesamzaad of maanzaad voor nog meer smaak.