Knapperige kandijkoeken met een gekarameliseerde suiker smaak. Een traktatie waar iedereen heel erg blij van wordt.
Voorbereiding 20 minutenmin
Kook Tijd 20 minutenmin
Rusttijd 1 uuruur
Totale Tijd 1 uuruur40 minutenmin
Hoeveelheid 20stuks
Apparatuur
hetelucht oven of onder en bovenwarmte oven (in dat geval verhoog je de in het recept aangegeven temperatuur met 20 graden Celsius)
Ingrediënten
100mlstroop
75gramkandijsuiker
300gramzelfrijzend bakmeel
3eierenmaat L
175gramroomboterongezouten (+ extra om de bakplaat in te vetten)
⅛theelepelzout
¼theelepelkaneel
¼theelepelnootmuskaat
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Maal de kandijsuiker fijn in een keukenmachine.
In een kom meng je het zelfrijzend bakmeel, stroop, eieren, boter, zout, kaneel en nootmuskaat tot een glad deeg met de mixer.
Wanneer het een egaal mengsel is meng je de fijngemalen kandijsuiker door het beslag. Zet het beslag 1 uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor naar 180 graden Celsius.
Vet een bakplaat in met boter. Schep met een lepel 1 x wat beslag op de plaat. Herhaal dat voor de rest van de plaat, waarbij je telkens 5 cm tussen de koekjes laat (het deeg zal iets gaan uitlopen).
Zet in de oven en kook 20 tot 25 minuten of tot ze goudbruin zijn.
Laat afkoelen op een rooster en bewaar ze in een luchtdichte afgesloten doos.