Gegrilde garnalen op smaak gebracht in een soja marinade met gember, sesam en knoflook en geserveerd met heerlijke zelfgemaakte saté saus van cashewnoten en kokosmelk.
Voorbereiding 5 minutenmin
Kook Tijd 5 minutenmin
Marinade 30 minutenmin
Totale Tijd 40 minutenmin
Hoeveelheid 4personen
Apparatuur
Keukenmachine met mes
garde
bbq of grill
Ingrediënten
Gegrilde gamba's
100mlsoja sausJapanse
100mlsesam olie
3cmgembervers, fijngeraspt
4tenenknoflookin fijne plakjes gesneden
1rode peperzaden eruit en in kleine stukjes gesneden
16gamba'songekookt
Cashew noten saté saus
200gramcashewnotenfijngemalen in de keukenmachine of blender
4eetlepelssojasauszoet, zoals ketjap manis
4eetlepels bruine suiker
1theelepelsambal
200 mlkokosmelk
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Gegrilde gamba's
In een kom doe je de soja saus, sesamolie, gember, knoflook en rode peper en meng goed door.
Voeg de garnalen hieraan toe en zorg ervoor dat elke gamba met de marinade bedekt is.
Laat 15 minuten in de koelkast marineren.
Zorg dat de grill goed warm is en grill de garnalen 2 minuten aan elke zijde (ze zouden dan roze moeten zijn).
Cashew noten saté saus
In een steelpannetje doe je de gemalen cashew noten, soja saus, bruine suiker, sambal en kokosmelk.
Roer alles goed door en terwijl je blijft roeren zet je het vuur hoog zodat de saus aan de kook komt.
Zet het vuur laag en kook tot de saus indikt (zorg ervoor dat je blijft roeren, anders kookt de saté saus aan)