Een kruidige barbecuesaus met curry, soja saus en heerlijke specerijen
Kook Tijd 10 minutenmin
Totale Tijd 10 minutenmin
Gang Sausjes en specerijen
Wereldkeuken Amerikaans
Hoeveelheid 8porties
Ingrediënten
1eetlepelplantaardige olie
1sjalotje fijngesnipperd
2teentjes knoflook fijngehakt
100mlcurry powder
1theelepelvenkelzaad
50gramdonkerbruine suiker
75mldonkere soja saus zout
¼theelepelzout
⅛theelepel peper
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Verwarm de olie in een steelpannetje op het vuur.
1 eetlepel plantaardige olie
Fruit het sjalotje op laag vuur tot het glazig is.
1 sjalotje
Voeg dan de knoflook toe en roerbak nog 30 seconden mee.
2 teentjes knoflook
Schenk de curry erbij en meng met het venkelzaad, suiker en sojasaus.
100 ml curry powder, 1 theelepel venkelzaad, 50 gram donkerbruine suiker, 75 ml donkere soja saus
Laat aan de kook komen en sudder 5 minuten.
Proef en voeg naar smaak zout en peper toe.
¼ theelepel zout, ⅛ theelepel peper
Laat afkoelen naar kamertemperatuur
NOTITIES
1. - Wil je dit recept maken? Bestel dan snel en eenvoudig alle ingrediënten met één druk op de knop:2. - Bewaren
Koelkast - Bewaar de barbecuesaus altijd in de koelkast in een afgesloten bakje. Zo blijft hij tot 3 dagen goed.
Diepvries - Breng de barbecuesaus over naar een diepvriesbakje en vries in. Zo kun je hem tot 2 maanden bewaren. Laat de saus in de koelkast ontdooien.
3. - VoedingswaardeDe weergegeven voedingswaarde is per portie Barbecuesaus.