Terug
Email link
Afdrukken
Afbeelding recept
Opmerkingen:
Voedingswaarde label
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Curry
Andréa
Een heerlijke curry met specerijen op smaak gebracht
Voorbereiding
10
minuten
min
Kook Tijd
20
minuten
min
Totale Tijd
30
minuten
min
Gang
Sausjes en specerijen
Wereldkeuken
Overige keukens
Hoeveelheid
8
porties
Ingrediënten
▢
2
uien
▢
1
eetlepel
olie
▢
400
ml
gezeefde tomaten
passata
▢
50
gram
bruine suiker
▢
80
ml
azijn
▢
¾
theelepel
zout
▢
2
eetlepels
kerriepoeder
▢
1
theelepel
gemberpoeder
▢
¼
theelepel
kaneel
▢
⅛
theelepel
steranijs
▢
½
theelepel
zwarte peper
▢
½
theelepel
cayenne peper
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Snipper de uien fijn.
2 uien
Fruit de uien op laag vuur in de olie tot ze glazig zijn.
1 eetlepel olie
Voeg de gezeefde tomaten, de suiker, azijn en kruiden toe.
400 ml gezeefde tomaten,
50 gram bruine suiker,
80 ml azijn,
¾ theelepel zout,
2 eetlepels kerriepoeder,
1 theelepel gemberpoeder,
¼ theelepel kaneel,
⅛ theelepel steranijs,
½ theelepel zwarte peper,
½ theelepel cayenne peper
Breng aan de kook en laat 20 minuten op laag vuur sudderen.
Zeef de curry en laat inkoken tot de gewenste dikte.
Voeg nog specerijen naar smaak toe.
NOTITIES
1. -
Wil je dit recept zelf maken? Bestel dan alle ingrediënten snel en eenvoudig met één druk op de knop:
Zet alles op je lijst
2. - Bewaren
Koelkast -
Bewaar de curry altijd in de koelkast in een afgesloten doos. Zo blijft hij tot 3 dagen goed.
Invriezen -
Doe de curry in een diepvriesdoos en vries in. Op deze manier kun je hem tot 2 maanden bewaren. Ontdooi in de koelkast.
3. - Voedingswaarde
De weergegeven voedingswaarde is per portie.
Heb je dit recept geprobeerd?
Deel
@byAndreaJanssen
of tag
#byAndreajanssen