De zalm, langzaam gegaard in de gesmolten boter en sinaasappelsappen. Dit recept voor zalm met sinaasappel gaart de zalm langzaam in zijn eigen vocht. Daardoor blijf hij heerlijk mals.
Voorbereiding 10 minutenmin
Kook Tijd 15 minutenmin
Totale Tijd 25 minutenmin
Hoeveelheid 4personen
Apparatuur
hetelucht oven of onder en bovenwarmte oven (in dat geval verhoog je de in het recept aangegeven temperatuur met 20 graden Celsius)
Ingrediënten
600gramzalmfilets
2sinaasappels
4theelepelspesto groen
4theelepelskappertjes
2theelepelsboterongezouten
1eetlepelolijfolie
¼theelepelzout
⅛theelepelpeper
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Scheur een stukje aluminiumfolie af van ongeveer 20 x 20 cm.
Smeer een vlak ter grootte van de zalmfilet in met olie.
Leg de zalmfilet op het besmeerde oppervlak.
Snij de sinaasappels in dunne schijven.
Schep 1 theelepel pesto op de filet en smeer de pesto over het oppervlakte uit.
Leg 2 of 3 schijven sinaasappel op de pesto (afhankelijk van de grootte van de zalm).
Verdeel 1 theelepel kappertjes hierop.
Top het af met 2 theelepels boter.
Vouw het aluminiumfolie dicht tot een pakketje waar geen stoom meer vrij komt.
Leg de pakketjes in het midden van de oven en laat in 15 minuten gaar worden.
(let op: maak de pakketjes heel voorzichtig open. Er kan stoom ontsnappen en dat is erg heet).
NOTITIES
De zalm gaart in het pakketje en daardoor hoef je bijna geen vet toe te voegen. De boter voeg je enkel toe voor de romige smaak.
Doordat de zalm gaart in zijn eigen aluminiumfolie blijven alle sappen bewaard en wordt hij sappig en mals.