Het zusje van het bekende coq au vin recept: coq au vin blanc, oftewel kip gestoofd in witte wijn. Frisser van smaak en zeker erg lekker! Met lekkere groenten en kruiden om het af te maken.
Voorbereidingstijd 15 minutenmin
Bereidingstijd 25 minutenmin
Totale tijd 40 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 425kcal
Equipment
ovenvaste pan met deksel (bijvoorbeeld gietijzer) of een slowcooker (zie tip)
hetelucht oven of onder en bovenwarmte oven (in dat geval verhoog je de in het recept aangegeven temperatuur met 20 graden Celsius)
Ingrediënten
4plakjesbacon
4kippenpoten
¼theelepelzout
⅛theelepelpeper
3eetlepelszilveruitjes uitgelekt
10zongedroogde tomaten in reepjes gesneden
30gramtomatenpuree
500mlwitte wijn
500mlkippenbouillon
Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Gebruik een ovenvaste pan (bijvoorbeeld van gietijzer) en giet daar een klein scheutje olie in.
Bak de bacon tot hij goud bruin is.
Haal de bacon eruit en leg op een bord.
Bestrooi de kip met peper en zout en bak ze op hoog vuur aan elke zijde 4 minuten tot ze mooi goudbruin zijn.
Haal uit de pan en leg op een bord.
Zet het fornuis op gemiddelde hitte en voeg de zilveruitjes, zongedroogde tomaten en tomatenpuree toe.
Bak alles 2 minuten door, tot de tomatenpuree niet meer zuur ruikt.
Schenk dan de witte wijn en kippenbouillon erbij en breng aan de kook.
Zet het vuur laag en leg de kippenpoten erin en leg daarop de bacon.
Doe het deksel op de pan en zet die gedurende 25 minuten in de voorverwarmde oven.
Haal de pan voorzichtig uit de oven en serveer meteen.
NOTES
Wil je dit recept maken. Met deze knop bestel je de ingrediënten in één keer:
Tip: maak dit recept in de slow cooker door na stap 8 alles in de slow cooker te plaatsen en deze 5 tot 6 uur op de laagste stand aan te zetten.