Terug
Email link
Afdrukken
Afbeelding recept
Opmerkingen:
Voedingswaarde label
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Spaanse omelet
Andréa
Viva Espana! Dit recept voor een luchtige omelet, heerlijk gevuld met tonijn, tomaatjes, kappertjes en tijm.
Voorbereiding
5
minuten
min
Kook Tijd
5
minuten
min
Totale Tijd
10
minuten
min
Gang
Lunch
Hoeveelheid
1
persoon
Ingrediënten
▢
4
zongedroogde tomaatjes
▢
3
eieren
maat L
▢
75
gram
tonijn
uit blik, uitgelekt
▢
1
eetlepel
kappertjes
▢
1
theelepel
tijm
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Snij de zongedroogde tomaten in reepjes.
Klop de eieren los.
Voeg de tomaatjes, kappertjes, tijm en tonijn toe.
Maak de tonijn klein indien nodig.
Verhit een klein beetje olijfolie in een pan op hoog vuur.
Schenk het omelet mengsel erbij. en met een houten spatel schep je steeds een beetje ei naar binnen tot het gestold is, maar nog niet droog.
Klap de bovenzijde ⅓ naar binnen.
Klap ook de onderzijde naar binnen en laat op een bord glijden.
Serveer met een heerlijke salade
NOTITIES
Zet alles op je lijst
Omdat je nog meer smaak wilt bak je de eieren in de olie van de zongedroogde tomaten.
Wil je een lekkere smeuïge omelet, dan laat je hem licht stollen aan de bovenkant, maar bak je hem niet door en door.
Deze omelet is heerlijk met een rucola salade.
Heb je dit recept geprobeerd?
Deel
@byAndreaJanssen
of tag
#byAndreajanssen