Shoarma wraps een heerlijke snelle hap. Fast food op zijn best!
Voorbereiding 10 minutenmin
Kook Tijd 15 minutenmin
Totale Tijd 25 minutenmin
Hoeveelheid 4personen
Ingrediënten
Shoarma kruiden
½theelepelkurkuma
1theelepelgemberpoeder
½theelepelkaneel
1theelepelknoflookpoeder
1theelepelkomijnzaad gemalen
1theelepelpaprikapoeder
1theelepelpiment
1theelepelfijn zeezout
1theelepelgemalen kruidnagel
1theelepelkorianderpoeder
⅛theelepelcayennepeper
1theelepelzwarte peper
Shoarma wraps
500gramrundvleesreepjesof kip
¼portie shoarmakruiden
1eetlepelolijfolie
100gramIjsbergsla
½komkommer
2tomaten
4wraps
8eetlepelsknoflooksaus
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Shoarma kruiden
Meng alle kruiden door elkaar
Shoarma wraps
Meng de kruiden met het vlees.
Verhit de olijfoie in de pan en bak het vlees rul.
Snij ondertussen de ijsbergsla in smalle reepjes.
Was de tomaten en haal de pitjes eruit. Snijdt in kleine blokjes.
Snij de komkommer in reepjes.
Verwarm in een droge koekenpan de wraps.
Leg een wrap voor je neer en vouw de wrap een klein stukje naar binnen.
Rol hem dan op in de vorm van een frietzak en zet in een glas.
Vul met ijsbergsla en leg er dan wat vlees op.
Top weer met ijsbergsla, komkommer en wat tomaatjes.
Een flinke dot knoflooksaus op de top.
Serveer meteen! (lekker met een salade of frietjes)
NOTITIES
Wanneer je wraps meteen uit de verpakking gebruikt zijn ze vrij stug. Maar leg ze 10 seconden in een warme koekenpan en je kunt ze makkelijk buigen en de zakjes vormen.
Bij shoarma smaakt een knapperige, frisse salade het allerlekkerste. Daarom gebruik ik hier ijsbergsla bij.
Wanneer je zelf je kruiden maakt, kun je de shoarma aanpassen naar je eigen smaak. Heb je daar geen zin in? Dan gebruik je kant en klare shoarma kruiden.