Een recept voor een sandwich met gerookte makreel en komkommer. Een heerlijk gerechtje voor bij een high tea of lichte lunch. Lekker gezond met volkorenbrood en vis.
Kook Tijd 10 minutenmin
Totale Tijd 10 minutenmin
Hoeveelheid 15sandwiches
Ingrediënten
150gramGerookte makreel
6sneeënbroodvolkoren
1theelepelmierikswortel
125mlcrème fraîche
1komkommer
15grambieslook grof gesneden
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Meng de mierikswortel met de crème fraîche.
Schil de komkommer en schaaf hem met de kaasschaaf in dunne reepjes.
Snij de korstjes van de boterhammen.
Smeer op elke snee een laag crème fraîche mix.
Leg daar de komkommer op.
Verdeel over 3 sneetjes de gerookte makreelfilet. Je hebt dan dus drie sneden met vis.
Leg op elke snee met vis een snee zonder vis.
Rol de dubbele boterhammen op en verpak ze strak in plasticfolie.
Bewaar tenminste een half uur in de koeling, maar dit kan tot net voor gebruik.
Haal de plasticfolie eraf en snijdt met een scherp mes mooie plakjes van de sandwich rol. Bestrooi de rolletjes met bieslook.
NOTITIES
Gerookte makreel kan graat bevatten. Daarom trek je hem met je handen uit elkaar, zodat je goed kunt voelen of er per ongeluk toch een graatje inzit.
Dee komkommer snij je met de kaasschaaf in dunne repen, die kun je over de hele snee verdelen en daardoor heb je overal een beetje komkommer.
Rol de sneeën brood in plastic en een half uur in de koeling legt, worden ze iets harder, waardoor je mooie plakjes kunt snijden.
Vervang de bieslook door dille als je dat lekker vindt.
In plaats van gerookte makreel kun je ook forel filet gebruiken.
Dit heerlijke recept hoef je niet alleen te bewaren voor een high tea, maar het is ook heerijk voor een brunch of als klein lunch gerecht.