Ga terug
Email link
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Minced fruit pies
Andréa
Minced fruit pies: kleine taartjes met een lichtzoet deeg gevuld met gedroogde vruchten, noten en verwarmende kruiden. Met een vleugje cognac.
Voorbereiding
30
minuten
min
Kook Tijd
30
minuten
min
Marineren
1
dag
d
Totale Tijd
1
dag
d
1
uur
uur
Hoeveelheid
8
pies
Apparatuur
Food processor with knife
Plastic folie
hetelucht oven of onder en bovenwarmte oven (in dat geval verhoog je de in het recept aangegeven temperatuur met 20 graden Celsius)
muffin/cupcake vorm
Ingrediënten
Fruit mince
▢
150
gram
krenten
▢
75
gram
rozijnen
fijngehakt
▢
75
gram
cranberries
▢
2
kleine appels
gepeld en geraspt
▢
100
gram
bruine suiker
▢
¼
theelepel
kruidnagel
gemalen
▢
½
theelepel
piment
▢
½
citroen
geraspte schil en sap
▢
4
eetlepels
cognac
▢
60
gram
hazelnoten
geroosterd en fijngehakt
Fruit mince pies
▢
225
gram
bloem
▢
75
gram
hazelnoten
gemalen
▢
80
gram
poedersuiker
▢
2
theelepels
koekkruiden
▢
185
gram
boter
koud, in stukjes gehakt
▢
1
ei geel
▢
2
theelepels
ijswater
▢
fruit mince
▢
2
theelepels
sinaasappel schil
geraspte
▢
1
ei
licht losgeklopt
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Fruit mince
Doe alle ingrediënten behalve de hazelnoten in een kom en meng goed door.
Doe over in een pot en bewaar in een pot tot je ze nodig hebt. Minimaal 1 dag alle smaken laten inttrekken (dat maakt het echt veel lekkerder)
Meng net voor gebruik de hazelnoten erdoorheen.
Fruit mince pies
Doe de bloem, gemalen hazelnoten, suiker, kruiden en boter in een foodprocessor en maal tot het korrelig is.
Voeg het eigeel toe en net zoveel water tot je een deeg krijgt (pulseren)
Leg het deeg op een plastic folie en kneed het nog even licht door.
Pak het deeg in en koel minimaal 30 minuten in de koelkast.
Verwarm de oven ondertussen voor naar 220 graden Celsius.
Vet 8 uitsparingen van een cupcake vorm in.
Rol het deeg uit tussen twee bakpapieren tot het 5 mm dik is.
Steek 4 cirkels van 7.5 cm uit en druk die in de cupcake holtes.
Doe dat nogmaals tot je 8 bakjes hebt.
Meng de minced fruit met de geraspte sinaasappel schil en verdeel de vulling over de bakjes.
Rol de restjes deeg nogmaals uit tot 5 mm dikte en steek 8 x een 5 cm cirkel uit met een uitsteker met gekartelde rand.
Steek in het midden van elk rondje een vorm uit uit van ongeveer 1 cm breedte.
Bestrijk de rand van elk bakje met wat losgeklopt ei en leg daar een rondje op.
Bak de taartjes 25 minuten, laat ze 10 minuten staan en los ze op een rek.
Laat verder afkoelen.
Strooi een beetje poedersuiker erop voor een extra mooi effect.
Heb je dit recept geprobeerd?
Deel
@byAndreaJanssen
of tag
#byAndreajanssen