Een recept voor scones met sinaasappel. Lichtzoet en binnen 20 minuten klaar. Eenvoudig te maken. Lekker voor een high tea of brunch.
Voorbereiding 10 minutenmin
Kook Tijd 10 minutenmin
Totale Tijd 20 minutenmin
Hoeveelheid 8scones
Apparatuur
hetelucht oven of onder en bovenwarmte oven (in dat geval verhoog je de in het recept aangegeven temperatuur met 20 graden Celsius)
bakplaat
zeef
Ronde uitsteker 5 cm doorsnede
Kwastje
Ingrediënten
1eetlepelsinaasappelschil gekonfijt
140grambloem
2theelepelsbakpoeder
snufjezout
2eetlepelsboter bevroren geraspte
120mlmelk koud
1theelepelvanille-extract
1eetlepelsuiker
1eetlepelkrenten
1eetlepelmelk
1eetlepelkristalsuiker fijne variant om te bestrooien
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Snij de geconfijte sinaasappel schil in kleine blokjes
Verwarm de oven voor naar 240°C.
Zeef de droge ingrediënten (bloem, suiker, bakpoeder en zout) drie keer. Zo krijg je een luchtiger deeg. Wrijf de bevroren boter erdoorheen totdat je een soort van grove broodkruimels krijgt.
Roer de krenten en sinaasappel er goed door.
Voeg alle melk in een keer toe en meng met een houten lepel tot je een plakkend deeg krijgt. Hoe natter het deeg, hoe luchtiger zullen de scones worden!
Leg het deeg op een licht bebloemde ondergrond en strooi ook wat bloem op de bovenkant.
Om het gelaagd effect te krijgen van een scone, vouw je het deeg 4 tot 5 keer.
Druk het deeg in een rechthoek van ongeveer 15 bij 10 cm ( 2 cm dik).
Pak een koekjesuitsteker van 5 cm en druk een scone uit het deeg (niet de uitsteker draaien, want dan ben je de laagjes kwijt en leg de scones voorzichtig op een bakplaat (niet aandrukken).
Maak van het restant deeg nog een vierkant van 2 cm dik waar je nog 2 scones uitsteekt
Bestrijk met melk en strooi de suiker over de bovenkant