Decadent? Zeker weten. Lekker? Top recept! Moeilijk? Absoluut niet. Het vergt alleen een beetje tijd om dit recept voor limoen yoghurt ijs met frambozen munt gelei te maken
Voorbereiding 15 minutenmin
Kook Tijd 15 minutenmin
Vriestijd 3 uuruur
Totale Tijd 3 uuruur30 minutenmin
Hoeveelheid 4personen
Apparatuur
zeef
diepvries
Ingrediënten
Limoen yoghurt ijs
500mlGriekse yoghurt
2limoenen sap
75gramsuiker
1theelepelvanille-extract
Frambozen munt gelei
125gramframbozen
1eetlepelsuiker
250mlwater
3blaadjes gelatine
5muntblaadjes in reepjes
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Limoen yoghurt ijs
Meng het limoensap, suiker en het vanille-extract tot de suiker is opgelost.
Klop dan de yoghurt erdoor.
Schep in de glaasjes en laat opvriezen in de diepvries (minimaal 3 uur)
Frambozen munt gelei
Maak de frambozen gelei door de frambozen met de suiker en het water in een steelpannetje aan de kook te brengen.
Zet het vuur laag en sudder 15 minuten.
Leg de gelatine blaadjes in koud water
Zet een fijne zeef op een kom en schenk het frambozen mengsel erop.
Druk met de achterkant van de lepel al het sap uit de frambozen.
Verwarm het sap tot het heet is.
Haal het sap van het vuur.
Knijp de gelatine blaadjes goed uit en los ze op in het sap.
Roer ook de munt blaadjes door het sap.
Vul aan met het restant water.
Pak het yoghurtijs uit de diepvries en schenk de gelei erbovenop.
Zet het geheel weer terug in de diepvries, minimaal 30 minuten.
Haal het dessert 10 minuten voor het serveren uit de diepvries.