12snedenwit broodcasinobrood is door zijn vierkante vorm het best.
12plakjesProsciutto
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Was de asperges.
Breek de asperges (zie tips). Gooi het einde (houtige deel) weg en leg de rest in het stoommandje. Herhaal dat voor alle asperges.
Breng een pan water aan de kook.
Wanneer het water kookt stoom je de asperges in ongeveer 6 minuten beetgaar. Dit kan ook in een stoomoven. Controleer of de asperges beetgaar zijn.
Meng in een kom de roomkaas, Danish Blue, mayonaise en gesnipperde bieslook goed door elkaar.
Leg een snee brood voor je neer en rol die zo plat mogelijk met de deegroller.
Snij de korsten van het brood.
Besmeer het brood met het roomkaas mengsel.
Leg hierop een plak Prosciutto (halveer eventueel om de snee goed te kunnen bedekken).
Pak twee asperges en leg ze aan één zijde van de snee brood. Zorg dat ze tegenovergesteld liggen (dus aan één kan een punt en een achterkant). Snij het teveel asperge aan de achterkant van de asperge eraf).
Rol het brood strak op.
Leg op een stuk plastic folie en pak strak in. Laat minimaal één uur op stijven in de koeling.
Net voor gebruik haal je de asperge roll ups uit de koeling en snij je elke snee doormidden. Serveer meteen.
NOTITIES
Pak de asperge met een hand in het midden en met de andere hand aan de onderzijde en breek de asperge doormidden. Hij zal breken op het punt waar het houtige deel van de asperge overgaat in het zachte deel (dat je wilt overhouden).
Controleer of de asperges beetgaar zijn. Dit doe je door met een vork in het dikke deel van de asperge te prikken. De vork moet eenvoudig in de asperge kunnen prikken (je hoeft geen weerstand te voelen).