Ga terug
Email link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Tomatensoep met tosti
Andréa
Dit recept voor tomatensoep met hartjes tosti is een simpel maar hartstikke leuk gerecht, speciaal gemaakt voor Valentijnsdag.
Voorbereiding
5
minuten
min
Kook Tijd
30
minuten
min
Totale Tijd
35
minuten
min
Gang
Lunch
Hoeveelheid
2
personen
Ingrediënten
Tomatensoep
▢
1
sjalotje
▢
1
teentje
knoflook
▢
500
gram
tomaten
▢
1
liter
groentenbouillon
▢
1
theelepel
suiker
▢
1
takje
tijm
▢
2
takjes
peterselie
▢
zout en peper
naar smaak
Tosti
▢
4
sneeën
wit brood
▢
2
eetlepels
boter
▢
2
plakken
belegen kaas
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Tomatensoep
Snipper het uitje en de knoflook.
Was de tomaten, verwijder het kroontje en snijdt ze in vieren.
Fruit het uitje op laag vuur in ongeveer 5 minuten.
Voeg dan de knoflook toe en fruit nog ongeveer 30 seconden mee.
Voeg de tomaten toe en bak ongeveer 1 minuut.
Schenk de bouillon bij de tomaten en schep de suiker erbij. Strooi ook de tijm in de soep en breng zachtjes aan de kook.
Sudder de soep ongeveer 30 minuten.
Pureer de tomaten en breng op smaak met zout en peper.
Hak wat peterselie fijn en strooi dat op de tomatensoep wanneer je hem uit serveert.
Tosti
Besmeer de tosti met boter.
Leg een plakje kaas op een boterham en leg een tweede boterham erop (met de boterzijde naar beneden).
Druk met een hartvormige koekjesuitsteker een hartje uit het brood en leg onder het tostiapparaat totdat de kaas gesmolten is.
Serveer met de soep.
NOTITIES
Zet alles op je lijst
Heb je dit recept geprobeerd?
Deel
@byAndreaJanssen
of tag
#byAndreajanssen