Romige spaghetti, sappige garnalen, zoete zongedroogde tomaten en peperige rucola. Dit gerecht is snel, simpel en eenvoudig te maken en staat binnen 15 minuten op tafel. En met maar 5 ingredienten!
Voorbereiding 10 minutenmin
Kook Tijd 10 minutenmin
Totale Tijd 20 minutenmin
Hoeveelheid 4personen
Ingrediënten
400gramspaghetti
8teentjes knoflook
8zongedroogde tomaatjes
2 eetlepelsolijfolie
16garnalen
100gramrucola
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Voorbereiding
Kook de pasta beetgaar (al dente).
Pers de teentjes knoflook uit en zet klaar.
Snij de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes.
Spaghetti met garnalen en rucola
Schenk in een wok 2 eetlepels olijfolie en verhit tot het goed warm is.
Doe de garnalen in de wok en bak 3 minuten tot ze aan 1 zijde mooi roze zijn.
Draai om en voeg knoflook en zongedroogde tomaatjes toe.
Bak verder tot de garnalen gaar zijn.
Voeg dan de spaghetti toe aan de wok en roerbak heel kort mee.
Schep op het bord en strooi er wat rucola overheen.
NOTITIES
Zelfgemaakte pasta is echt heerlijk! Als je hem nog nooit hebt gehad zeker een aanrader. Maar het kost je dan wel meer dan 15 minuten voor het op tafel staat. De verse eierpasta die in de koeling te vinden is benaderd de huisgemaakte pasta aardig en is heel romig. De budgetvriendelijke oplossing is natuurlijk de gedroogde spaghetti.
Je kunt garnalen vers of uit de diepvries krijgen. Zijn ze nog grijs dan moeten ze nog gekookt worden om gaar te worden (door het koken worden ze roze). De roze varianten hoeven enkel nog maar opgewarmd te worden.
Je kunt de garnalen ook heerlijk koken in de olie die bij de zongedroogde tomaatjes zit voor nog meer smaak.