Een romige chocolade mousse, kerst zuurstokken ijs en een lava chocolade cake, dit is een grand dessert met een hoofdletter G. En de recepten krijg je hier
Kook Tijd 20 minutenmin
Koeltijd 3 uuruur
Hoeveelheid 4personen
Apparatuur
Handmixer
4 Amuse dessert glaasjes
Ingrediënten
1blaadjegelatine
100gramsuiker
2eetlepelscacao poeder
300mlslagroom
50mlchocolade likeur
1theelepelvanille-extract
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Week de gelatine in het water tot hij zacht is.
Verwarm 50 ml slagroom tot hij bijna kookt en los de gelatine daarin op. Zet het vuur uit.
Laat 10 minuten licht afkoelen.
Klop de slagroom, met de suiker en de cacao poeder tot hij stijf is, schenk terwijl je blijft mixen het vanille-extract, gelatine en de chocolade likeur toe. Mix tot alles goed gemengd is.
Schenk in de amuse dessert glaasjes en laat tenminste 3 uur opstijven.