Zoete aardappel hummus een heerlijke variant op de hummus gemaakt van kikkererwten. Lekker verse groente dippen of op een toastje gesmeerd.
Voorbereiding 20 minutenmin
Kook Tijd 45 minutenmin
Totale Tijd 1 uuruur5 minutenmin
Hoeveelheid 2bakjes
Apparatuur
hetelucht oven of onder en bovenwarmte oven (in dat geval verhoog je de in het recept aangegeven temperatuur met 20 graden Celsius)
bakplaat
aluminiumfolie
Keukenmachine met mes
Ingrediënten
1zoete aardappel gewassen
2eetlepelsolijfolie
400gramkikkererwten
2eetlepelstahin
1citroen sap
1teentje knoflook uitgeperst
2theelepelskomijn
zeezout
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Bedek een bakplaat met aluminiumfolie en leg de zoete aardappel daarop.
Doe de bakplaat in het midden van de oven en bak de aardappel tussen de 45 en 60 minuten tot hij gaar is. Dat kun je nagaan door met een vork voorzichtig in de aardappel te prikken. Hij moet geen weerstand voelen.
Laat de aardappelen afkoelen tot kamertemperatuur.
Pel de schil van de aardappel en snij hem in blokjes.
Doe de blokjes samen met de olijfolie, kikkererwten, tahin, citroensap, knoflook en komijn in een foodprocessor en pulseer tot je een smeuïge massa krijgt.