Chocolade courgette cake is een heerlijke cake. Door courgette met olie te gebruiken krijg je een luchtige vochtige cake, rijkelijk gevuld met chocolade stukjes.
Voorbereiding 10 minutenmin
Kook Tijd 50 minutenmin
Totale Tijd 1 uuruur
Hoeveelheid 12personen
Apparatuur
hetelucht oven of onder en bovenwarmte oven (in dat geval verhoog je de in het recept aangegeven temperatuur met 20 graden Celsius)
Cake blik 26 cm of bakplaat met 24 cupcakes uitsparingen (en 24 papieren bakvormpjes)
Ingrediënten
250grambloem
400gramsuiker
40gramcacao
2theelepelszuiveringszout
1theelepelbakpoeder
½theelepelzout
1theelepelkaneel
4eierenmaat L
240mLzonnebloemolie
1courgette geraspt
160gramchocolade puur, in stukjes
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Verwarm de oven voor op 175 graden voor.
Vet en bebloem een cakeblik.
Meng in een schaal de bloem, suiker, cacao, zuiveringszout, bakpoeder, zout en kaneel.
Voeg de eieren en de olie toe en meng goed door.
Vouw de chocola en de courgette door het beslag heen. Giet alles in het cakeblik of verdeel over de cupcake vormpjes.
Bak gedurende 50 tot 60 minuten in de voorverwarmde oven, totdat de cakepen (of satéprikker schoon uitkomt.
Tip: Ook lekker met een bolletje ijs en wat slagroom.
NOTITIES
Dit recept is lactose-vrij wanneer je hele pure chocolade gebruikt (check dan wel even het etiket van de chocolade)
Dit recept hoeft niet gemixt te worden, maar enkel met een pollepel goed gemengd te worden om een goed resultaat te krijgen. De toegevoegde bakpoeder en natriumbicarbonaat zorgen voor de luchtigheid.
Natriumbicarbonaat of zuiveringszout is te verkrijgen bij de drogist of de Toko. En tegenwoordig ook in de supermarkt waar het baksoda heet. Bakpoeder kun je gewoon in de supermarkt bij de bakspullen vinden.
Wil je liever cupcakes maken dan een grote cake, bak de cupcakes dan 25 minuten in plaats van 50 minuten. Het recept is voldoende voor 24 cupcakes.