Kolokithopita, een heerlijk recept voor een Griekse courgette taart, mag natuurlijk niet ontbreken in dit buffet. Deze hartige quiche met feta kaas, oregano en munt is een topper.
Voorbereidingstijd 15 minutenmin
Bereidingstijd 15 minutenmin
Lektijd 1 uuruur
Totale tijd 1 uuruur30 minutenmin
Porties 6personen
calorieën 145kcal
Equipment
Rasp
theedoek
Vergiet
hetelucht oven of onder en bovenwarmte oven (in dat geval verhoog je de in het recept aangegeven temperatuur met 20 graden Celsius)
Kwastje
Quichevorm met losse bodem 35 x 11 cm
Ingrediënten
2courgettes
200gramfeta kaas
1theelepeldille gedroogd
1theelepeloregano gedroogd
1theelepelmunt gedroogd
1sjalotje fijngesnipperd
3eieren maat L
4eetlepelsolijfolie
10vellen filodeeg
zout en peper naar smaak
Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
Rasp de courgettes grof en laat 1 uur uitlekken in een vergiet. Druk dan met een theedoek het restant vocht eruit.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Meng de courgette met de feta, kruiden, het sjalotje de eieren en voeg zout en peper naar smaak toe.
Vet de bakvorm in met olijfolie en leg het eerste velletje filodeeg erin.
Bestrijk dat met wat olie en leg daarop het tweede velletje.
Herhaal dat voor vijf velletjes, zodat je een bakje krijgt voor je vulling.
Schep het courgettemengsel in de bakvorm en druk aan met de achterkant van een lepel.
Leg een velletje filo deeg op de courgette vulling en dek de quiche hiermee af. Bestrijk met olijfolie. Herhaal dit tot het filo deeg op is.
Bestrijk de bovenzijde met olijfolie.
Zet de quiche in de oven en bak 15 minuten (als je hem wilt invriezeof in 30 minuten af.