Schenk het melkmengsel over de droge spullen en roer goed door (er mogen nog wat kleine klontjes inzitten).
Verdeel het beslag over de 12 muffin vakjes (ongeveer driekwart vol). Zet het bakblik in de oven en bak 16 minuten.
Controleer met een satéprikker of de muffins gaar zijn en haal ze eruit.
Laat de muffins 5 minuten in het bakblik op een rooster afkoelen. Haal ze uit het bakblik en dien meteen op.
NOTITIES
1. Baktips
Doordat je de boter slechts voor de helft te laten smelten en dan de rest erdoor roert, wordt hij niet superheet en koelt hij sneller af naar kamertemperatuur.
Doordat je een combinatie van bakpoeder en zuiveringszout gebruikt in het beslag worden de muffins lekker luchtig.
Ook erg lekker is om 40 gram kaas door het beslag te roeren.
2. GaarheidOvens zijn inconsistent in warmte (soms zijn ze kouder dan de aangegeven temperatuur, andere keren worden ze heter).En als je je oven nog niet zo goed kent, controleer dan de maismuffins twee minuten voor het einde van de baktijd op gaarheid. Dat kan op drie eenvoudige manieren:
Schud de vorm lichtjes. Als de bovenkant van de muffins bewegen, zijn ze nog niet klaar.
Druk met je vinger op het midden van een muffin. Als de afdruk meteen terugveert, is de cupcake klaar. Als er een kuiltje zichtbaar blijft, moeten ze iets langer bakken.
Prik een tandenstoker in het midden van een muffin. Als deze er schoon en droog uit komt, zijn de mais muffins gaar.
3. Bewaren
Deze mais muffins kun je prima een dag tevoren of in de ochtend maken. Warm ze dan nog even op in de oven voor je ze serveert.
Deze mais muffins kun je maximaal 3 dagen in een afgesloten doos bewaren bij kamertemperatuur.
Wanneer je de mais muffins meteen na het bakken invriest, zijn ze 1 maand in de diepvries te bewaren. Ontdooi ze voor gebruik en warm ze even op.