De Griekse Hamburger met gegrilde groenten. Dat is een heerlijke sappige runderhamburger geserveerd in een knapperig Pita broodje. Met Mediterraans gegrilde groenten en op smaak gebracht met Za'atar en heerlijke Feta kaas en Hummus. Lekker op de BBQ of in de Grillpan.
Voorbereiding 5 minutenmin
Kook Tijd 15 minutenmin
Totale Tijd 20 minutenmin
Hoeveelheid 4personen
Apparatuur
bbq of grill pan
Ingrediënten
2eetlepelszonnebloemolie
¼theelepelzout
⅛theelepelpeper
1venkel
1courgette
4hamburgers rundvlees
4pitabroodjes groot
4eetlepelshummus
4eetlepelsFeta
2theelepelsza'atar
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Voorbereiding
Was de venkel en courgette.
Snij de venkel in dunne plakken.
Maak slierten courgette met een kaasschaaf of een dunschiller.
Meng de zonnebloem olie met zout en peper.
Voeg de venkel en courgette toe aan de olie en meng alles goed door.
Grillen
Verhit de BBQ (of grill pan) en grill eerst de hamburgers, 3 minuten aan elke zijde. Pak ze in in aluminiumfolie en laat ze even rusten.
Bak de pita broodjes aan beide zijden en snij ze door.
Bak de venkel en courgette. De courgette grill je 1 minuut, de venkel 2 minuten aan beide zijden.
Samenstellen burger
Verdeel de groenten in de opening van het pitabroodje.
Pak de hamburger uit de aluminium folie en leg die op de groenten.
Schep een eetlepel hummus op de hamburger.
Verkruimel 1 eetlepel Feta over de hummus en bestrooi dat met een ½ theelepel Za'atar.
Serveer met een heerlijke salade
NOTITIES
De courgette schaaf je simpel met een kaasschaaf of een dunschiller.
Door de groenten vooraf te oliën, verbranden ze niet in de grill pan.
Wanneer je geen Feta kaas in huis hebt, kun je ook witte kaas gebruiken.
Dit recept kun je natuurlijk ook prima op de barbecue maken.
Wanneer je de hamburger volgens dit recept 3 minuten bakt aan beiden zijden is hij medium rare. Wil je je hamburger liever gaar hebben dan bak je hem 5 minuten aan beiden zijden.