Aardbeien Roomkaas toetje is een dessert gemaakt in de hemel. Elke hap van deze zoete lekkernij smelt in je mond. Met slechts drie eenvoudige ingrediënten: verse aardbeien, roomkaas en walnoten. En zonder suiker (want dat is echt niet nodig). Dit zomerse nagerecht is een van de makkelijkste recepten en is klaar in slechts 10 minuten!
Kook Tijd 10 minutenmin
Totale Tijd 10 minutenmin
Gang Nagerecht
Wereldkeuken Overige keukens
Hoeveelheid 4personen
Apparatuur
Spuitzak met kartel spuitmond
Ingrediënten
250gramaardbeiengewassen, kroontje verwijderd en in vieren gesneden
200gramroomkaaskamertemperatuur
10walnotenfijngehakt
4eetlepelsAmarula optioneel
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Verdeel de aardbeien over de schaaltjes.
250 gram aardbeien
Spuit een mooie toef roomkaas over de aardbeien. Heb je geen spuitzak, dan kun je de roomkaas ook met een lepeltje aanbrengen.
200 gram roomkaas
(optioneel) Besprenkel de roomkaas met wat Amarula
4 eetlepels Amarula
Bestrooi de toetjes met walnoten.
10 walnoten
NOTITIES
1. - Wil je dit recept maken? Bestel dan snel en eenvoudig alle ingrediënten voor dit recept met één druk op de knop:2. - AardbeienGebruik verse aardbeien uit het seizoen. Aardbeien zijn het lekkerst in het late voorjaar en de zomer. Anders kunnen ze waterig smaken.3. - RoomkaasGebruik roomkaas zonder smaakje. Laat het op kamertemperatuur komen zodat je makkelijker een toef kunt spuiten. Walnoten om het een bite en nootachtige smaak te geven. Natuurlijk kun je het weglaten, maar ik vind het leuk.4. - Bewaren
Bereiding - 's Ochtends kunt je de aardbeien wassen. Het kroontje verwijderen en in vieren snijden, doe je een paar uur voor gebruik. Bewaar de aardbeien tot gebruik in een afgesloten bakje (of een luchtdicht bakje) in de koelkast.
Koelkast - Je kunt de roomkaas twee dagen van tevoren in een spuitzak doen (gesloten bewaren tot gebruik). Haal het 30 minuten voor het serveren uit de koelkast.
5. - VoedingswaardeDe voedingswaarde is per toetje.