Ga terug
Email link
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Twix cupcakes lekker snel
Andréa
Twix cupcakes recept: een heerlijke cupcake gevuld met karamel en bedekt met knapperige chocola. Hier kun je onmogelijk vanaf blijven!
Voorbereiding
10
minuten
min
Kook Tijd
20
minuten
min
Hoeveelheid
12
cupcakes
Apparatuur
hetelucht oven of onder en bovenwarmte oven (in dat geval verhoog je de in het recept aangegeven temperatuur met 20 graden Celsius)
muffin/cupcake vorm
12 papieren cupcake vormpjes
Handmixer
pollepel
Ingrediënten
Cupcakes
▢
125
gram
boter
ongezouten kamertemperatuur
▢
125
gram
suiker
▢
125
gram
zelfrijzend bakmeel
▢
2
eieren
maat L
▢
2
eetlepels
melk
▢
1
theelepel
vanille-extract
Karamel vulling
▢
300
gram
karamelpasta
Karamelpasta of Dulce de Leche kun je in de winkel kopen
Topping
▢
150
gram
melk chocola
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Cupcakes
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Verdeel de papieren cupcake bakjes over de vorm zodat in elke uitsparing één bakje zit.
Doe de boter in een kom.
Meng de boter met een mixer op de hoogste stand 3 minuten.
Voeg dan de suiker toe en mix nog eens 2 minuten.
Breek de eieren en voeg ze één voor één toe aan het beslag. Voeg het volgende ei pas toe als het eerste volledig is opgenomen.
Schenk vervolgens het vanille-extract erbij. Mix nogmaals 1 minuut.
Schud het bakmeel erbij en mix op middelste stand tot het bakmeel net is opgenomen.
Schep het beslag in de cupcake vormpjes (ongeveer ⅔ vol).
Bak de cupcakes 20 minuten in de oven.
Controleer met een prikker of de cupcakes gaar zijn (de prikker moet er droog uit komen). Zet ze anders nog 2 minuten extra terug in de oven.
Druk met de achterzijde van een pollepel een mooi gaatje in de cupcake (voor de karamel)
Laat de cakejes 5 minuten afkoelen
Vulling
Schep in elk gaatje in de cupcake wat karamel. Vul helemaal tot aan de bovenzijde.
Chocolade topping
Zet een pan met een klein laagje water op het vuur en breng aan de kook. Hang in de pan een vuurvaste kom die met de onderzijde het water niet raakt.
Breek de chocola en doe die in de kom. Laat de chocola smelten.
Haal de cupcake uit de vorm en dip de bovenzijde in de chocola.
Zet de cupcakes op een rooster en laat verder afkoelen.
Heb je dit recept geprobeerd?
Deel
@byAndreaJanssen
of tag
#byAndreajanssen