Terug
Email link
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde label
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Radijsjes room soep: verfrissend en romig, verrassend lekker
Andréa
Recept voor een heerlijke radijsjes room soep. Een verrassend soepje met een romige smaak en een mooie kleur. Daar wil je zeker nog een tweede bakje van!
Voorbereiding
5
minuten
min
Kook Tijd
20
minuten
min
Totale Tijd
25
minuten
min
Hoeveelheid
4
personen
Apparatuur
Soeppan
Keukenmachine met mes
Ingrediënten
▢
450
gram
radijsjes
▢
150
gram
roomkaas
▢
100
ml
slagroom
▢
1
liter
groentebouillon
▢
1
ui
▢
2
eetlepels
zonnebloemolie
▢
zout en peper
naar smaak
▢
peterselie
garnering, optioneel
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Snij het groen van de radijsjes
Was de radijsjes en maak ze schoon.
Snij ze in kleine plakjes.
Doe de plakjes in de bak van de keukenmachine met mes.
Voeg daaraan de roomkaas en slagroom toe en maal alles fijn.
Snipper de ui.
Doe de olie in de pan en, wanneer die voldoende heet is, schep je de ui erbij.
Roerbak de ui tot hij glazig is, ongeveer 3 tot 5 minuten.
Schenk de bouillon en het radijs mengsel erbij en breng aan de kook.
Laat 20 minuten op laag vuur sudderen.
Breng op smaak met zout en peper.
Optioneel: Garneer met peterselie.
Heb je dit recept geprobeerd?
Deel
@byAndreaJanssen
of tag
#byAndreajanssen