Terug
Email link
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde label
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pompoensoep met saffraan en een Indiase twist
Andréa
Pompoensoep met saffraan en een Indiase twist. Met een vleugje sinaasappel, garam marsala en kurkuma. Lekker tot de laatste lepel. Kijk snel zelf.
Voorbereiding
40
minuten
min
Kook Tijd
15
minuten
min
Hoeveelheid
4
personen
Apparatuur
hetelucht oven of onder en bovenwarmte oven (in dat geval verhoog je de in het recept aangegeven temperatuur met 20 graden Celsius)
soeppan
staafmixer
Ingrediënten
▢
400
gram
pompoen
in blokjes gesneden
▢
1
eetlepel
zonnebloemolie
▢
1
ui
fijngesnipperd
▢
1
theelepel
garam marsala
▢
3
stampers
saffraan
▢
1
theelepel
kurkuma
▢
1
liter
water
▢
1
blokje
bouillon
▢
1
theelepel
sinaasappelschil
geraspt
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bekleed een bakplaat met papier en verdeel de pompoen hierover.
Laat de pompoen in 40 minuten gaar worden.
Verwarm in een pan de olie en fruit de ui 3 minuten tot hij glazig is.
Voeg de kruiden (garam marsala, saffraan en kurkumtoe en roerbak alles nog een minuut door, zodat de geuren van de kruiden vrij komen.
Doe het water, het blokje bouillon en de sinaasappelschil toe.
Laat alles aan de kook komen en kook 15 minuten.
Pureer alles fijn met de staafmixer, proef en breng eventueel nog op smaak met zout en peper.
Serveer meteen.
Heb je dit recept geprobeerd?
Deel
@byAndreaJanssen
of tag
#byAndreajanssen