Pasta pesto met snijbonen is een heerlijke twist van een heerlijke Pesto Pasta naar een diner met extra groenten. Maar nog steeds met dezelfde fantastische smaak. Het is romig, heerlijk kazig en smaakvol. Een geweldig vegetarisch diner.
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Breng een grote pan met voldoende water en zout aan de kook.
2 theelepels zout
Voeg de penne aan het water toe en kook 5 minuten.
500 gram Penne
Schep de snijbonen vervolgens bij de pasta en laat alles nog 4 minuten doorkoken.
400 gram snijbonen
Giet het pasta/snijbonen mengsel af en doe alles terug in de pan.
Schep de pesto en de pijnboompitten erdoor heen.
125 gram groene pesto, 40 gram pijnboompitten
Serveer met een lekkere salade en Parmezaanse kaas.
Parmezaanse kaas
NOTITIES
1. - PenneNormaal gesproken kies ik spaghetti of linguine voor mijn pasta pesto. Maar de combinatie van gesneden snijbonen en penne is heerlijk. De pasvorm maakt het makkelijk om de pestosaus erbij te gieten en deze goed over de groenten en pasta te verdelen.En zorg ervoor dat je zout aan het kookwater toevoegt om de pasta al vast een beetje smaak te geven. Natuurlijk voeg je nog wat pesto toe, maar als het goed is zal die niet al te zout zijn.2. - SnijbonenSnijbonen zijn platter en hebben een veel stuggere schil dan die van een sperzieboon. De bonen moeten dus worden gesneden voordat ze in een recept worden gebruikt. Snijd ze in plakjes van ¼ cm met een mes of deze snijbonen snijder (of koop ze al gesneden). Als je geen snijbonen kunt vinden, kun je ook verse sperziebonen gebruiken, die je klein snijdt.3. - PestoMaak je eigen basilicum pesto of koop een hele goede in de supermarkt of delicatesse winkel. Voeg het toe aan de pasta als deze al van het fornuis af is. Te veel hitte zal de basilicum in een zwarte kleur veranderen.4. - Bewaren
Koelkast - Restjes Snijbonen Pesto Pasta kun je in de koelkast in een luchtdichte doos twee dagen bewaren. Eet dit gerecht op kamertemperatuur. Pesto wordt zwart bij het opwarmen, dus je kunt overgebleven pasta pesto niet opwarmen.
Diepvries - Omdat je de pasta pesto niet kunt opwarmen, vries je hem niet in. Het zal niet geweldig smaken na het invriezen zonder opwarmen.
5. - VoedingswaardeDe voedingswaarde is per persoon.