Limoen muffins, heerlijk fris en licht zoet. Ik ben zo iemand die van lekker en makkelijk houdt. En met dit recept ben je maar een half uurtje weg van een heerlijke frisse, smeuïge muffin met een gouden kleur. En je zult genieten van elk hapje dat je neemt!
Meng in een tweede kom de yoghurt, eieren, honing, melk en limoensap.
4 eetlepels honing, 2 eieren, 80 ml yoghurt, 120 ml melk, 100 ml zonnebloemolie
Giet dit bij de eerste kom en meng met de spatel alles goed door. Het geeft niet als er wat kleine klontjes inzitten.
Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en zet ze 20 tot 25 minuten in de oven.
Haal de muffins uit de vorm en laat ze op een rooster verder afkoelen.
NOTES
1. Yoghurt - Vervangt een deel van de boter, maar zorgt ervoor dat je beslag toch dik blijft. Je kunt het eventueel door zure room of Griekse yoghurt vervangen.2. - Over mixen - Mix je beslag niet te veel en/of te lang. Als het te veel lucht bevat, zal het beslag te snel rijzen in de oven en in het midden instorten als het klaar is. Hou de tijden en beschrijvingen in het recept aan.3. Ook lekker
Voeg chocolate chips of rozijnen toe aan het beslag voor meer smaak.
Maak een limoen glaze door 2 eetlepels limoensap te mengen met 125 gram poedersuiker. Schenk die over de muffins voor een rijkere limoensmaak.
4. - GaarheidOvens zijn inconsistent in warmte (soms zijn ze kouder dan de aangegeven temperatuur, andere keren worden ze heter).En als je je oven nog niet zo goed kent, controleer dan de limoen muffins twee minuten voor het einde van de baktijd op gaarheid. Dat kan op drie eenvoudige manieren:
Schud de vorm lichtjes. Als de bovenkant van de muffins bewegen, zijn ze nog niet klaar.
Druk met je vinger op het midden van een cake. Als de afdruk meteen terug veert, is de cupcake klaar. Als er een kuiltje zichtbaar blijft, moeten ze iets langer bakken.
Prik een tandenstoker in het midden van een muffin. Als deze er schoon en droog uit komt, zijn de cakes gaar.
6. - OventemperatuurGebruik bij voorkeur onder- en bovenwarmte. Stel bij gebruik de temperatuur in op 200 °C. In een heteluchtoven is 180 °C voldoende.Bak je muffins in het onderste derde deel/midden van je oven. Ze hebben meer kans om te verbranden als je ze bovenin de oven bakt.7. - Bewaren
Koelkast - Wikkel de muffins in plastic folie of bewaar ze drie dagen in een luchtdichte trommel.
Diepvries - Je kunt de cakejes invriezen. Wikkel ze eerst in aluminiumfolie en doe alles in een zak of luchtdichte verpakking. Zo kun je ze maximaal twee maanden bewaren.
8. - Voedingswaarde De voedingswaarde is per limoen muffin.