Ga terug
Email link
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Shakerato
Andréa
Een heerlijke ijskoffie die je op smaak brengt met een likeur (of suikersiroop). Door goed te shaken krijg je een romige cocktail
Kook Tijd
5
minuten
min
Hoeveelheid
1
persoon
Apparatuur
koffiemachine of espressomaker
Cocktailshaker
Ingrediënten
▢
1
espresso
▢
ijsblokjes
▢
1
eetlepel
likeur
of suikersiroop (zoals Frangelico of amaretto)
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
In je cocktailglas doe je wat ijs, zodat het al goed koud wordt.
Schep ijs in je cocktailshaker tot hij ongeveer voor ¾ gevuld is.
Schenk de espresso en de likeur erbij en doe de dop op de shaker.
Hou de dop met twee vingers vast (zeer goede tip! om knoeien te voorkomen) en shake de koffie stevig op en neer gedurende 15 seconden.
Hou de zeef op de shaker en schenk de koffie creme in het glas.
Heb je dit recept geprobeerd?
Deel
@byAndreaJanssen
of tag
#byAndreajanssen