Ga terug
Email link
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Makkelijke garnalencurry
Andréa
Vandaag weer een lekker simpel recept: makkelijke garnalen curry. Binnen 20 minuten op tafel, dus niet alleen makkelijk, maar ook nog lekker snel.
Voorbereiding
5
minuten
min
Kook Tijd
10
minuten
min
Hoeveelheid
2
personen
Ingrediënten
▢
1
eetlepel
zonnebloemolie
▢
2
cm
gember
geschild, fijngeraspt.
▢
1
teentje
knoflook
fijngesneden
▢
1
rode ui
fijngesnipperd
▢
1
rode chilipeper
van zaden ontdaan en in kleine stukjes gesneden
▢
⅓
eetlepel
rode curry pasta
▢
1
theelepel
tikka masala
▢
400
ml
kokosmelk
▢
200
gram
garnalen
gepeld en het darmkanaal verwijderd
▢
zeezout en peper
naar smaak
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Verwarm de olie in de pan.
Doe de gember, knoflook, ui en chilipeper in een pan en bak dat 2 minuten.
Voeg dan de curry pasta en tikka masala toe en bak dat nog 1 minuut mee.
Schenk de kokosmelk erbij en laat aan de kook komen.
Sudder het smaakmengsel nog 10 minuten op laag vuur.
Schep de garnalen in de pan en laat ze meekoken tot ze gaar zijn. Ze zijn dan mooi roze van kleur.
Serveer meteen (garnalen niet te lang laten doorkoken, want dat is niet lekker).
Heb je dit recept geprobeerd?
Deel
@byAndreaJanssen
of tag
#byAndreajanssen