hetelucht oven of onder en bovenwarmte oven (in dat geval verhoog je de in het recept aangegeven temperatuur met 20 graden Celsius)
muffinvorm
papieren bakvormpjes
Handmixer
Spatel
Ingrediënten
250gramboekweitmeel
2 theelepelsbakpoeder
snufjezout
50gramsuiker
2eierenmaat m
4eetlepels botergesmolten
1theelepelvanille extract
100grampure chocoladein stukken gehakt
3eetlepelskokos
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
In de bakvorm doe je de papieren bakvormpjes.
Meng in een kom het meel met de bakpoeder en zout.
Klop in een tweede kom de suiker met de eieren schuimig.
Voeg de gesmolten boter en het vanille extract toe terwijl je blijft kloppen.
Voeg dan ook het meel mengsel toe.
Klop de mix 5 minuten, zodat het goed luchtig wordt.
Doe de chocolade en kokos bij de kom met beslag en meng het goed door met een spatel.
Verdeel het beslag over de vormpjes en zet de bakplaat in de oven.
Bak 25-30 minuten tot de muffins goed gaar zijn. (controleer dat door een saté prikker in het dikke deel van de muffin te steken en eruit te halen. Is hij droog dan is de muffing gaar).