Terug
Email link
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde label
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Roerbak van bloemkool, bami en biefstukreepjes
Andréa
En vandaag gekozen voor deze heerlijke roerbak van bloemkool, bami en biefstukreepjes. Lekker snel en met roerbak tips, zodat het zeker lukt.
Voorbereiding
5
minuten
min
Kook Tijd
10
minuten
min
Totale Tijd
15
minuten
min
Hoeveelheid
4
personen
Apparatuur
wok
Ingrediënten
▢
500
gram
mie nestjes
▢
1
eetlepel
zonnebloemolie
▢
2
biefstukken
▢
zout en peper
naar smaak
▢
1
teentje
knoflook
▢
2
cm
verse gember
geraspt
▢
500
gram
bloemkool
in fijne roosjes gesneden
▢
200
gram
erwten
▢
3
eetlepel
hoisinsaus
▢
2
eetlepels
sesamolie
▢
citroen
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Laat een pan water aan de kook komen en kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Laat uitlekken.
Ondertussen verhit je wat olie in de wok tot hij goed heet is.
Dep de biefstuk droog, bestrooi met peper en zout naar smaak en bak de biefstukken 6 minuten in de wok op middel vuur. Keer na ongeveer 3 minuten.
Haal de biefstukken uit de pan, leg op een bord en bedek met aluminiumfolie. Laat het vlees rusten.
Doe de bloemkool met de knoflook en gember in de pan en roerbak alles 3 minuten.
Voeg dan de erwten toe en roerbak die nog een minuut mee.
Schenk de hoisinsaus erbij en roerbak dit nog eens 2 minuten mee.
Meng de mie door de groenten en zet het vuur uit.
Proef en breng op smaak met zout en peper.
Besprenkel de bami met de sesamolie en verdeel over 4 borden.
Snijdt de biefstuk in dunne reepjes en verdeel die over de bami.
Serveer met een schijfje citroen.
Heb je dit recept geprobeerd?
Deel
@byAndreaJanssen
of tag
#byAndreajanssen