Een quiche met tomaat, mosterd en brie. Een recept voor een heerlijke hartige taart. Lekker als lunch of als diner met een groene salade.
Voorbereiding 10 minutenmin
Kook Tijd 48 minutenmin
Koeltijd 15 minutenmin
Gang Lunch
Hoeveelheid 8punten
Ingrediënten
Bodem
120gramboterkoud
240grambloemkoud
1eetlepelwaterijskoud
1eigeel koud
0.25theelepelzout
Vulling
1eetlepelmosterd
50grambelegen kaasgeraspte
3tomatenin plakken gesneden
100grambrie in dunne plakjes gesneden
125mlmelk
2eidooiersL
1teentjeknoflookfijngesneden
Garnering
10blaadjesbasilicumin reepjes gescheurd
5takjespeterseliefijngehakt
3takjestijmde blaadjes afgerist
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Bodem
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Doe de boter, het zout en de bloem in de keukenmachine en pulseer een aantal keer, totdat de boter de grootte van erwtjes heeft.
Voeg dan het ei geel toe en het water.
Pulseer nogmaals en kijk of er grove korrels zijn gevormd en het deeg licht plakt.Wordt die nog niet gevormd voeg dan nog een eetlepel water toe en herhaal de voorgaande stap.
Maak een deegbal en pak die in plastic in.
Laat 30 minuten in de koeling rusten.
Rol het deeg uit en bekleedt de quiche vorm met het deeg.
Prik gaatjes in de bodem.Laat nog 15 minuten koud worden in de koeling.
Leg een bakpapier op het deeg en vul met bakerwten.
Bak de bodem 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Haal de bakerwten eruit en bak nog 3 minuten.
Laat de bodem afkoelen naar kamertemperatuur op een rooster.
Vulling
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Smeer de bodem van de quiche in met mosterd.
Strooi de geraspte kaas op de bodem.Verdeel de tomaten en brie plakjes hierover.
Meng in een kom de melk, eidooiers en knoflook en schenk die over de quiches.
Zet de quiche in de oven en bak 35 minuten tot de bovenkant stevig is.
Haal de quiche uit de oven en los hem.
Strooi de garnering op de quiche en server meteen.