Zalmspiesjes met Citroen is een makkelijk en smaakvol gerecht van de barbecue. De zalm is heerlijk fris en heeft een subtiel citrusaroma, dankzij de marinade van gin, limoen- en citroensap.
Voorbereiding 5 minutenmin
Kook Tijd 5 minutenmin
marineren 20 minutenmin
Totale Tijd 30 minutenmin
Gang Hoofdgerecht
Wereldkeuken Overige keukens
Hoeveelheid 6spiesjes
Ingrediënten
1eetlepelgin
½limoensap
½citroensap
1eetlepelzonnebloemolie
peper en zout
500gramzalmfilets
½limoen in partjes gesneden
½citroen in partjes gesneden
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Zorg dat de barbecue heet is.
Maak een marinade door de gin, limoensap, citroensap en zonnebloemolie te mengen. Breng op smaak met zout en peper.
1 eetlepel gin, ½ limoensap, ½ citroensap, 1 eetlepel zonnebloemolie, peper en zout
Snij de zalm in blokjes en doe ze in de kom met marinade.
500 gram zalmfilets
Schep alles goed door elkaar. Laat 20 minuten marineren (schep alles na 10 minuten nog eens door, zodat de zalm goed met de marinade is bedekt). Zet in de koeling.
Rijg twee blokjes zalm aan een satéstokje gevolgd door een partje limoen of citroen en weer een blokje zalm.
½ limoen, ½ citroen
Grill de zalm in 3 tot 5 minuten gaar. Laat de vis zeker niet te lang bakken, dan wordt hij droog.
TIP Lekker met een salade en wat versgebakken stokbrood.
NOTITIES
1.Sausje: Wil je graag een dipsausje? Meng dan 2 eetlepels zure room met 6 eetlepels Griekse yoghurt, een teentje knoflook en een theelepel citroensap met wat dille en serveer dat bij de spiesjes.2. Geen BBQ weer?
Grillpan: Grill de spiesjes in een hete grillpan. In ongeveer 3 minuten zijn ze gaar.
Oven: Verwarm de oven voor naar 200 °C. Doe de spiesjes in een ovenschaal en besprenkel met wat extra olie. Bak ze in 15 minuten gaar.
3. Bewaren: Deze spiesjes kun je niet bewaren en eet je meteen op.