Ga terug
Email link
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kapsalon met een gezonde twist
Andréa
Dit recept voor de kapsalon met een gezonde twist is een lekkere slanke en gezonde variant op het welbekende recept. Maar met dezelfde lekkere smaak!
Voorbereiding
10
minuten
min
Kook Tijd
30
minuten
min
Hoeveelheid
4
personen
Ingrediënten
▢
1
eetlepel
boter
▢
900
gram
aardappelschijfjes
▢
1
courgette
in blokjes
▢
150
gram
cherry tomaten
in vieren
▢
1
sjalotje
gesnipperd
▢
1
eetlepel
olie
▢
500
gram
rundergehakt
▢
1
eetlepel
shoarmakruiden
of meer naar smaak
▢
50
gram
geraspte kaas
▢
ijsbergsla
▢
knoflooksaus
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Smelt de boter in een koekenpan en bak de aardappelschijfjes tot ze gaar zijn.
Verhit de olie in de koekenpan en voeg het sjalotje toe, bak ongeveer 2 minuten en schep dan de courgette erdoor.
Bak nogmaals 2 minuten voordat je de cherry tomaten toevoegt. Laat alles 3 minuten zacht sudderen.
Haal de groenten met een schuimspaan uit de pan.
Meng de shoarmakruiden door het gehakt.
Bak het gehakt rul in de olie van de groenten.
Pak een grote ovenschaal en verdeel de aardappelschijfjes over de bodem.
Schep daar het groentemengsel over en vervolgens het gehakt.
Eindig door geraspte kaas over de ovenschotel te strooien.
Zet de ovenschotel in de voorverwarmde oven en laat 15 minuten goed warm worden (en de kaas goudgeel).
Haal de ovenschaal uit de oven en verdeel de ijsbergsla over de ovenschotel.
Serveer met knoflooksaus.
Heb je dit recept geprobeerd?
Deel
@byAndreaJanssen
of tag
#byAndreajanssen