Terug
Email link
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde label
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sushi bowl met sriracha kip
Andréa
Een sushi bowl met krokante sriracha kip en heerlijke knapperige groenten, op smaak gebracht met soja saus. Met recht een gezonde lunch.
Voorbereiding
15
minuten
min
Kook Tijd
10
minuten
min
Gang
Lunch
Wereldkeuken
Japans
Hoeveelheid
2
Ingrediënten
Knapperige sriracha kip
▢
1
kipfilet
▢
4
eetlepels
bloem
▢
1
ei
▢
4
eetlepels
panko
▢
1
theelepel
sriracha kruiden
(of meer naar smaak)
▢
100
ml
zonnebloemolie
Sushi bowl met knapperige sriracha kip
▢
250
gram
sushi rijst
gaar
▢
½
avocado
in kleine blokjes gesneden
▢
½
komkommer
in dunne plakjes gesneden
▢
2
bietjes
in dunne plakjes gesneden
▢
100
gram
sojabonen
▢
125
gram
zeewiersalade
▢
knapperige sriracha kip
bovenstaand recept
Garnering
▢
salad sprinkles of nori vellen in stukjes
(optioneel)
▢
2
eetlepels
sojasaus
(optioneel)
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Knapperige sriracha kip
Snij de kipfilet in reepjes.
Zet 3 bakjes klaar.
Vul het eerste bakje met bloem en het tweede met een losgeklopt ei.
In het derde bakje meng je de panko met de sriracha kruiden.
Haal elk stukje kipfilet eerst door de bloem, dan door het ei en ten slotte door het panko mengsel.
Vul een koekenpan met de olie en bak de kipfilet daarin bruin en knapperig.
Laat ze uitlekken op een keukenpapier.
Sushi bowl met knapperige sriracha kip
Doe onderin de kommen de sushi rijst.
Verdeel de avocado, komkommer, bietjes, sojabonen en zeewiersalade over de sushi rijst.
Leg daar de knapperige sriracha kip bij.
Tenslotte voeg je, wanneer je dat wilt, de soja saus en de salad sprinkles toe.
Heb je dit recept geprobeerd?
Deel
@byAndreaJanssen
of tag
#byAndreajanssen