Ga terug
Email link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kentucky sushi roll
Andréa
Knapperige kip en komkommer gerold in licht zoete sushi rijst. Daar kun je wel een heel bord van leegeten.
Voorbereiding
15
minuten
min
Kook Tijd
15
minuten
min
Totale Tijd
30
minuten
min
Hoeveelheid
16
stuks
Ingrediënten
Sushi rijst
▢
250
gram
sushi rijst
▢
350
ml
water
▢
1
theelepel
suiker
▢
1
eetlepel
rijstazijn
Krokante kip
▢
2
kipfilets
▢
4
eetlepels
bloem
evt meer indien nodig
▢
1
ei
losgeklopt
▢
4
eetlepels
panko
evt meer indien nodig
▢
150
ml
zonnebloemolie
Bereiding sushi
▢
½
komkommer
▢
2
nori vellen
▢
1
portie
sushi rijst
▢
1
portie
krokante kip
▢
sojasaus
optioneel
▢
ingelegde gember
optioneel
▢
wasabi
optioneel
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Sushi rijst
Doe de rijst in een pan.
Schenk het water erbij en breng aan de kook.
Zet het vuur laag en doe het deksel op de pan. Laat 10 minuten sudderen.
Zet het vuur uit en laat 15 minuten staan.
Roer de suiker en de rijstazijn door de sushi.
Laat afkoelen naar kamertemperatuur.
Krokante kip
Snij de kipfilets in verticale repen.
Zet drie kommetjes klaar waarvan je de eerste vult met bloem, de tweede met het ei en de laatste met de panko.
Pak een stukje kipfilet en haal dat eerst door de bloem, vervolgens door het ei en tenslotte door de panko.
Herhaal dat voor alle kip stukjes.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip snel bruin en krokant (heb je een frituur dan kan dat natuurlijk ook).
Laat de kip uitlekken op keukenpapier en vervolgens afkoelen naar kamertemperatuur.
Bereiding sushi
Schil de komkommer en halveer hem in de lengte.
Schraap de zaadlijsten met de achterkant van een lepel eruit.
Snij de komkommer in lange repen.
Leg een bamboematje voor je neer.
Leg hierop een velletje nori.
Verdeel de sushi rijst over de nori. Blijf iets van de kant af (zie het filmpje, ongeveer 1 cm) en druk de rijst niet te hard aan.
Leg op ongeveer ¼ van de bovenzijde een rij krokante kip.
Leg daarnaast een rij komkommer.
Rol het matje van boven naar beneden, zodat je de nori dicht rolt. In het filmpje kun je goed zien hoe je dat doet.
Druk de nori even goed aan, voordat je het matje verwijdert.
Let je sushi roll op de snijplank en met een heel scherp mes halveer je de rol.
Halveer de rol nog eens en snij ook de laatste roll door de helft. Zo heb je uiteindelijk acht stukken gesneden.
Herhaal dit voor het tweede nori vel.
Je kunt de sushi meteen eten of je rolt hem in plastic folie en bewaart hem in de koeling (maximaal 1 dag) tot je het opeet.
Lekker met sojasaus, ingelegde gember en wasabi.
NOTITIES
Maak je handen nat, dan plakt de sushi minder.
Heb je dit recept geprobeerd?
Deel
@byAndreaJanssen
of tag
#byAndreajanssen