Een recept van spaghetti met wortel hazelnoot pesto: een romige pesto gemaakt van wortel en hazelnoot gemengd door spaghetti al dente, met een heerlijke bite. Veel meer heeft dit gerecht niet nodig.
Voorbereiding 5 minutenmin
Kook Tijd 10 minutenmin
Totale Tijd 15 minutenmin
Hoeveelheid 4personen
Ingrediënten
400gramspaghetti vers of gedroogd
250gramwortel in kleine stukjes gesneden
50gramhazelnoten
1teenknoflook
75gramParmezaanse kaas
snufjezout
75mlolijfolie extra vierge
hazelnoten optioneel: grof gehakt ter garnering
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Breng een pan met voldoende water aan de kook.
Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing al dente.
Doe de wortel, hazelnoten, knoflook en kaas in de food processor en maal fijn.
Voeg dan ongeveer de helft van de olijfolie toe, meng en voeg dan heel langzaam meer olie toe tot je de juiste dikte hebt gekregen.
Giet de spaghetti af en meng de pesto door de uitgelekte spaghetti.
Serveer meteen en strooi, als je dat wilt, wat hazelnoten over de spaghetti. Lekker met een wortelsalade met kiemgroenten.