Een superlekkere aardappel-courgetteschotel met vis. De gerookte makreel wordt samen met de courgette gestoofd in een smaakvolle curry marinade. En vervolgens bedekt met een romige aardappelpuree, die je goudbruin in de oven bakt. Een lekker en makkelijk recept voor het avondeten!
1. Wil je dit recept maken? Bestel dan alle ingrediënten snel en eenvoudig met één druk op de knop: 2. Gerookte makreel - Makreel heeft stevig, een klein beetje vettig vlees, dat door het roken een zoute, rokerige smaak heeft gekregen. Een nadeel voor gerookte makreel is dat het graatjes bevat. Je moet het dus vooraf goed fileren. Dat doe je door bij het plukken het vlees goed na te kijken op graatjes. Gerookt Makreel kan ook vervangen worden door gerookte zalm of tonijn (maar de laatste heeft geen rokerige smaak).
Eten er kinderen mee, vervang de gerookte makreel dan voor tonijn. In gerookte makreel kunnen graatjes zitten. Wees dus heel voorzichtig bij het eten.
3. Aardappels - Gebruik kruimige aardappelen voor het maken van dit recept. Een bintje, Doré of Eigenheimer zijn goede keuzes.4. Rozijnen - Door de rozijnen 10 minuten in heet water te wellen, worden ze sappig en krijgen ze nog meer smaak. Rozijnen kun je ook vervangen door krenten of reepjes dadel (voor een heel bijzondere smaak).5. - OvenWanneer je onder- en bovenwarmte gebruikt zet je de temperatuur op 200 °C. Bij een heteluchtoven is 180 °C voldoende.6. Bewaren
Koelkast - Heb je een restje ovenschotel over, dan laat je hem snel afkoelen naar kamertemperatuur. Dek de restjes luchtdicht af. Vervolgens kun je hem 2 dagen bewaren in de koelkast.
Diepvries - Dek de ovenschaal af met een laag plastic folie en wikkel de hele ovenschaal in plastic folie. Zo kun je hem tot 2 maanden bewaren in de diepvries. Laat ontdooien in de diepvries.
Opwarmen - Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en bak 30 minuten bij 160 °C.