Voor een makkelijk en overheerlijk gerecht, kijk dan niet verder dan Honing Gember Kip uit de Oven. Maak deze sticky, smaakvolle kip in slechts een paar eenvoudige stappen. Met de honing, ketjap en gember saus glaceer je de kip terwijl hij bakt en alle smaken opneemt. Dit recept is een geweldige manier om een smaakvolle maaltijd te maken die iedereen zal waarderen.
Schenk de saus over de kipfilet en laat nog eens 10 minuten bakken in de hete oven.
Optioneel: Garneer de kip met sesamzaad en fijngesneden bosui.
sesamzaadjes, bosui
NOTITIES
1. Sojasaus - Gebruik Japanse sojasaus, Ketjap Asin of lichte sojasaus (verkrijgbaar bij de Toko). Dit zijn zoute sojasauzen.2. Variaties
Ook lekker, voeg ananas toe en bak die mee met de kip.
Doe wat olie in de pan en bak wat cashewnoten kort aan. Bestrooi de honing gember kip met de noten.
Extra groente? Voeg wat paprika reepjes toe aan de kip met saus en laat mee roosteren in de oven.
Spicy: voeg een eetlepel zoete chilisaus toe aan de gember honing saus.
3. Oven - Wanneer je onder- en bovenwarmte gebruikt zet je de temperatuur op 230 °C. Bij een heteluchtoven is 210 °C voldoende. Kun je kiezen gebruik dan onder- en bovenwarmte.4. BewarenVooraf marineren
Koelkast: Je kunt de kip al een avond vooraf marineren. Zo kost het maken echt weinig tijd.
Diepvries: Doe de marinade en de kip in een diepvrieszak en vries in. Laat ontdooien, je kunt meteen doorgaan met het bakken in de oven.
Na het bakkenLaat de kip snel afkoelen naar kamertemperatuur.
Koelkast: Dek af en bewaar maximaal 2 dagen in de koeling.
Diepvries: Bewaar in een diepvriesdoos in de vriezer, maximaal 2 maanden. Laat ontdooien in de koeling.
5. De weergegeven voedingswaarde is per persoon, uitgaande dat de honing gember kip uit de oven met vier personen wordt gegeten.