Dit is hoe je een tiramisu met advocaat en perzik maakt op een snelle manier. De romige lagen zijn rijk en vol smaak, maar niet te vet doordat je ricotta gebruikt. En door de advocaat en perzik is het een recept dat Pasen uitstraalt. En heb je nog iets over? De dag erop, als de smaken nog meer zijn ingetrokken is het nog lekkerder!
Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
Snij de perziken in kleine blokjes.
420 gram perziken
Doe de slagroom, honing en ricotta in een kom.
4 eetlepels honing, 200 ml slagroom, 250 ml ricotta
Meng met de mixer tot het de dikte van Griekse yoghurt heeft, ongeveer twee minuten op hoge snelheid.
Verkruimel 1½ bitterkoekje onderin het glas.
12 bitterkoekjes
Sprenkel wat perziksap over de koekjes.
Verdeel de helft van de perziken op de bitterkoekjes.
Schenk daar per glas één eetlepel advocaat op.
120 ml advocaat
En vervolgens drie eetlepels ricotta room mengsel
Verkruimel hier 1½ bitterkoekje op.
Besprenkel dat met een eetlepel perziksap
Verdeel de rest van de perzik over de koekjes laag.
Top dat met één eetlepel advocaat en vervolgens met het room ricotta mengsel.
Garneer met de cacao en het chocolade-ei.
1 eetlepel cacao, 4 chocolade eitjes
NOTES
1. Wil je deze tiramisu met advocaat en perziken maken? Bestel dan alle ingrediënten met één druk op de knop: 2. - BitterkoekjesBitterkoekjes, gemaakt van gemalen amandelen, combineren heerlijk met perziken. Ze nemen daarnaast ook het perziksap goed op, zonder dat ze zacht worden. Je kunt deze ook vervangen door Frangipane cakejes (die gebruikte ik vroeger), maar deze zijn veel lastiger aan te komen. 3. - Perziken In dit recept is gekozen voor perziken uit blik. En dat komt omdat de perziken tijdens de feestdagen niet in het seizoen zijn en dus niet vers aan te komen zijn. En, bijkomend voordeel, je kunt het perziksap nu als siroop gebruiken.4. - AlternatievenRicotta - Het roommengsel is gemaakt met ricotta, maar je kunt dit ook vervangen door mascarpone voor het ultieme Italiaanse tiramisu gevoel. Mascarponeroom is wel calorierijker in vergelijking met ricotta.Advocaat - Dit recept maak ik met advocaat, omdat het heerlijk romig is. Je kunt het ook vervangen door eggnog, bijvoorbeeld met dit heerlijke traditionele eggnog recept dat je hier vindt.5. - Bewaren Deze heerlijke snelle tiramisu blijft tot 2 dagen afgedekt goed in de koeling. Voeg in dat geval de cacao en het paaseitjes nog niet toe. Je kunt tiramisu niet invriezen.6. Voedingswaarde De aangegeven voedingsmiddelen waarden zijn per portie. Je zult waarschijnlijk iets van de ricotta room overhouden, dus het uiteindelijke aantal calorieën is lager.